It is currently 01 Oct 2020, 21:41
Total time logged in:

 Login 
Username:   Password:   Log me on automatically each visit  


Scroll
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
 Piletina pepitoria 
Autor Message
Hero Member
Hero Member

Posts: 314

Online: 21h 53m 40s
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Post Piletina pepitoria
Sastojci:
2 parčeta hleba
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćeta
1 glavica crnog luka
1 manja glavica belog luka
2 pileće džigerice
1 veće pile
1 šaka badema
so
biber
1 kašičica šafrana
peršun

Priprema:
Prepržite kriške hleba na maslinovom ulju pa ih natopite sirćetom. U istom ulju u kom su se pržile kriške ispržite sitno iseckan crni luk i cele čenove belog luka. Kada luk bude staklast dodajte pileću džigericu. Kada je prženo, izvadite iz tiganja i propasirajte ili izmiksirajte u blenderu.
Pile očistite i isecite na komade i ispržite. Kada je piletina gotova, ocedite iz tiganja višak masnoće pa u tiganj dodajte propasiranu džigericu pa još malo sve zajedno propržite. Dodajte oljuštene i istucane bademe, biber, šafran i peršun pa zaliti vrućom vodom da piletina ogrezne. Posolite po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka 20-30 minuta tj. dok piletina ne omekša.
Pepitoria u prevodu sa španskog znači paprikaš što znači da je piletina pepitoria ustvari pileći paprikaš na španski način odnosno španski pileći paprikaš.
20 Jan 2018, 04:35
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB
Designed by Global Gaming Nis